advies op maat

Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel maar heeft u geen idee welke type of soort ketel bij uw woonsituatie past? Welke kamerthermostaat en of het wel bij vloerverwarming kan? Dan helpen wij u graag op weg met onafhankelijke adviezen en prijsinformatie.

  • CV-ketel met aparte boiler: De Cv-ketel met aparte boiler is vooral aan te raden als u vaak en veel warm water nodig heeft. Een aparte boiler is dan vaak handiger en efficiënter. Uw Cv-ketel heeft dan meestal geen warmwatervoorziening.
  • CV-ketel met warmtewisselaar(“geyser”): Deze combi houdt geen warmwater vast. Wanneer u om warm water vraagt dan start het systeem met opwarmen van het water. Dit is een energiezuinige oplossing. Het nadeel is dat het water pas wordt opgewarmd wanneer u vraagt om warm water.
  • CV-ketel met voorraadboiler: Deze combinatie heeft ook een warmtewisselaar voor als u grote hoeveelheden warm water nodig heeft, maar er zit óók een kleine voorraad-boiler in, van bijvoorbeeld 15 liter. Die levert direct heet water, wel voor kleine hoeveelheden, maar overbrugt ook de periode die de warmtewisselaar nodig heeft om op temperatuur te komen. Wanneer u vaak kleine hoeveelheden warm water gebruikt, is dit voor u een goede optie
  • CV-ketel met warmtepomp (hybride)